R.M.S. Titanic 100th Anniversary Edition

Vorige Artikel 11 van 12 Volgende
€ 49,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

R.M.S. Titanic 100th Anniversary Edition
1:200 
Lengte model 67cm
Inclusief verf , lijm en penseel

Op 31 maart 1909 werd de kiel van de Titanic gelegd, zo een vijftien weken na haar zusterschip Olympic. Beide lijnschepen werden tegelijkertijd gebouwd en ingericht naar het hoogste niveau van elegantie en luxe dat mentoen kende. Het was de bedoeling om beide schepen te doen varen bij de prestigieuze trans-Atlantische lijndienst White Star Line. Twee jaar later op 31 mei 1911, werd de voltooie Olympic op de scheepswerven van Harland & Wolff in Noord-Ierland overgedragen aan zijn nieuwe eigenaars. De Titanic liep dezelfde van rond drie uur 's namiddags van stapel. Met zijn lengte van 269,04m en breedte van 28,19m en een bruto tonnage van 46,329 GRT was het groter dan elk schip dat toen gebouwd was. In 1912 werd het aangezien als grootse schip ter wereld.

Aanvankelijk nam Kapitein Edward John Smith et bevel over de Olympic maar hij stapte nadien over op de Titanic voor zijn maidentrip, die begin op woensdag 10 april 1912 toen het uitvoer van Southampton. Het was al onheilspellend toen het tijdens de havenmanouvres ternauwernood de New York miste, die daar was aangelegd. De Titanic legde nadien aan in Cherbourgh (Frankrijk) en dan in Queenstown ( Iersland) vooraleer koers te zetten naar New York (USA).

De oversteek verliep probleemloos top op zondag 14 april rond 23:40 uur (scheepstijd) de uikijk ijsberg-waarschuwingen meldde. Het schip schuurt met de rechterflank langs een ijsberg en zonk twee uur en veertijg minuten na de botsing in het ijzige water van de Atlantische Oceaan. Slechts 712 mensen overleefden de catastrofe. Kapitein Smith verdween mee met zijn schip in de diepte
 

© 2011 - 2023 Modelbouw Wildervank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel